Technolog R&D
ZADANIA:
• Kreowanie nowych produktów (przetwórstwo mięsa)
• Tworzenie nowych innowacyjnych rozwiązań technologicznych
• Poszukiwanie nowych surowców oraz ich profesjonalna ocena technologiczna
• Realizacja zleceń projektowych od kluczowych klientów
• Prezentacje produktowe dla klientów firmy
• Bieżąca współpraca z innymi działami firmy w celu zachowania ciągłości procesu produkcyjnego
WYMAGANIA:
• Wykształcenie kierunkowe – Technologia Żywności lub pokrewne
• Doświadczenie w pracy w branży spożywczej, mile widziane w branży mięsnej, drobiarskiej, dań gotowych
• Znajomość prawa żywnościowego
• Umiejętność zestawiania receptur preparatów funkcjonalnych i smakowych oraz kalkulacji kosztów
• Dobór surowców, ocena i akceptacja pod kątem wykorzystania w recepturach
• Opracowanie dokumentacji technologicznej
• Znajomość klasyfikacji mięs
• Znajomość języka angielskiego umożliwiające swobodną komunikację
• Prawo jazdy kat. B.
OFERTA:
• Umowa o pracę
• Możliwość ciągłego rozwoju zawodowego i szkoleń podnoszących kompetencje zawodowe
• Pełne wdrożenie
• Wynagrodzenie adekwatne do posiadanych kwalifikacji i zakresu obowiązków